Makkah dan Madinah adalah Tempat Paling Bercahaya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

SubhanAllah, Makkah Dan Madinah Adalah Tempat Paling Bercahaya Pada Waktu Malam.

Kini seorang  Angkasawan menyatakan tentang betapa menakjubnya Kaabah dimana Angkasawan berkenaan memberitahu demikian kepada pelajar Arab Saudi yang menyertai program Persatuan Kembara Angkasa Lepas.

“Ketika berada di angkasa lepas, kami tidak ada dengan masalah untuk merakam gambar bandar raya di bumi pada siang hari.

Imej Mekkah, Madinah yang begitu terang diambil dari Angakasa Lepas.

“Tetapi, sebelah malam, ia begitu rumit dan anda perlu menggunakan teknik khas. Namun, saya berhasil merakam gambar beberapa bandar waktu itu.

“Yang mengejutkan saya, ialah Makkah dan Madinah begitu terang berbanding bandar lain di seluruh dunia ketika waktu malam,” kata angkasawan Anatoly Ivanishin.

Makkah dan Madinah adalah Tempat Paling Bercahaya 2

Menurutnya, bandar lain tidak begitu jelas ketika itu tetapi pemandangan Makkah dan Madinah begitu menakjubkan dan tidak diduga. SUBHANALLAH Cantik.

Makkah dan Madinah adalah Tempat Paling Bercahaya 3

Pemandangan atas Mekah dan Madinah dari stasiun angkasa lepas(ISS) yang dimuat oleh seorang angkasawan Rusia, Anton Shkaplerov dilaman Twitter miliknya.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Cari Berita ?

Mau Lihat Arsip ?

Arsip Berita Kami

Tentang Kami

JARINGAN INDONESIA

Mengabarkan Fakta, bukan Hoax

“Portal Jaringan Indonesia, Portal berita berskala nasional mengusung platform berita dan video. Berita mengabarkan berita terbaru dan cepat melalui proses jurnalisme ketat, sementara video memberikan hiburan dan pengetahuan kepada pembaca ”

Kontak

  • Jl. Tamalate IV No. 15 Kelurahan Kassi-kassi Kecamatan Tamalate Kota Makassar
  • jaringanindonesiasatu@gmail.com
  • 081242503719